Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Jun
01

Ljubav prema grupi Beatles ne jenjava

“U četvrtak, 1. juna u beogradskom Domu omladine biće održana tribina pod nazivom: The Beatles “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” koji je nedavno (moja napomena:na danasnji dan pusten u prodaju u UK) proslavio 50 godina od objavljivanja, a smatra se najboljim rok albumom svih vremena.

Album grupe The Beatles „Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ smatra se najboljom pločom svih vremena i u skoro svim izborima kritičara i publike i dalje završava na samom vrhu liste. Njegova pedesetogodišnjica obeležava se širom sveta, a u srpskoj prestonici će se o ovom fenomenu pričati uz prisustvo eminentnih stručnjaka i muzičara, čije je stvaralaštvo inspirisano ovom fascinantnom vizijom The Beatlesa, koja i posle pola veka uzbuđuje slušaoce.”

Svako od nas koji smo ziveli s njihovim nastankom i razvojem ima svoj odnos prema ovoj slavnoj grupi, svoja secanja, emocije…. Jedna od pesama s slavljenickog albuma “Kad budem imao 64 godine” ( When I’m 64″) u mojim ranim tinejdzerskim godinama zvucala mi je lepo, ali m je tekst bio nekako smesan i dalek…sad mi se bas dopada u celini-:). 

Stimulans za aktivnije ucenje engleskog jezika (van programa osnovne skole gde je bilo lako dobiti peticu) bili su bas Beatles, nije mi bilo dovoljno da slusam muziku. U to vreme nije bilo velikog izbora institucija za ucenje stranih jezika, a ja sam imala srecu da mi na preporku roditelji nadju izuzetnu profesorku i zanimljivu mladu zenu za posebne casove. Mislim da je to bilo bas te 1967. (Profesorka) Julijana je tad imala verovatno oko trideset i koristila je metode koje su tek kasnje uvdene i originalne oksfordske udzbenike, zanimljivu literaturu i teme za konverzaciju. Isla sam na cas kao kod malo starije prjateljice na prvu kafu, mada su domaci zadaci bili zakon i lekcije iz udzbenika. Ubrzo sam jos vise uzivala u Beatlesima i njihovim pesmama, kao i svemu vezanom za to druženje-ucenje….

Add A Comment