Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Archive for the ‘Moj grad’ Category

Mar
22

Aplauz u osam

Beograd u 20h, aplauz za medicinare i sve koji rade jer tako mora da bude, da imamo struju, vodu, grad bez djubreta, da prodavnice hrane rade, i apoteke…za sve koji pomazu da prezivimo ovo vreme velikih izazova. Pokazimo solidarnost tako sto cemo mi, koji mozemo i treba, ostati kod kuce!
Dobar je taj zvuk iz prilicno sablasne tisine…zivi smo-:)

Mar
20

Policijski cas

Atmosfera u Beogradu u nasem komsiluku: koji minut pre pocetka policijskog casa kruzi helikopter u niskom letu, zatim dug snazan aplauz za medicisko osoblje, a mi se spremamo za video druzenje s najbluzima. Atos proverava opremu, nije vredela opomena, morali smo da mu stavimo posebnu stolicu. Helikopter kruzi. Bezbedno druzenje nas razveselilo, zakazano za sutra u isto vreme.

Mar
20

Karantin dan 3. i prvi dan proleca


Danas u karantinu, dan 3. Atos, srecom ima pravo na setnju, a ima i ko da ga proseta, zahvalni. Ja sam lenja, samo pogled kroz prozor. Cak ne moram ni da kuvam, ima ko ce. Prolece nikad lepse, paradoksano.

 

Today carantine day 3rd for us but Atos is obliged to go for a walk, thanks to good people. I am idle just looking through window, spring seems never more beautiful, paradox. Even I do not have to care about lunch.

Nov
29

Klimatske i druge promene

I tako pade prvi sneg al’ na Kopaoniku. U secanju mi je da je 29. novembar, praznik mog detinjstva, cesto bio s snegom, u Beogradu. Danas ga nema u najavi. Ne slavi se ni 29. novembar kao Dan Republike, jer ta i takva vise ne postoji. Promene su neminovne, a nase je da sacuvamo ono sto mislimo da ima vrednost. 

Nov
29

Crni petak al’ nije 13.

Posle “Curkindana” dodje “crni petak” u Americi i sire. Sinocna kasna setnja i pogled na izloge u Knez Mihailovoj me je uverio da je prica o fantasticnom “crnom petku” i ludackim snizenjima samo san kupaca ovde, jer snizenja od 20-30-40-50% su obicna, skoro redovna. Ipak, ako vam bas nesto treba, vec ste odabrali, recimo muske patike, koje su bile snizene 20% danas 40 % i na 6 rata bez kamate, e to je dobar “crni petak” na nas nacin-:).

Mozda su nasa srpska snizenja skromna i na nas nacin, jer i curku jedemo drugim povodima i nas nacin, recimo s suvim sljivama, mlincima… Da li su i curke danas na snizenju? 

Oct
27

Jesen u Beogradu

Jesen u Beogradu: jutarnja magla i zimsko racunanje vremena. Copor jutra na Kalisu nista ne moze spreciti da prosetaju. Autumn in Belgrade with morning fog but walking dog company is always there at Kalemegdan (“Kalis”).

May
05

Prolecne zavrzlame: kisa ce, nece

Ponekad mi je malo smesno koliko su nasi ljudi postali “Englezi” kad je caskanje u vezi vremena u pitanju, mada mi je cudno sto su mnogi zaboravili da je prolece sasavo i promenljivo godisnje doba, sasvim kao ovaj dan, nista tu nije drugacije nego inace, klimatski. Kad je leto u pitanju, tu bi moglo da se diskutuje. Atos i ja istrcali pre dva sata da uhvatimo intermezzo vreme bez kise, samo nas poprskalo.

Apr
03

Nasa posla aka nema veze-cool brate

Beograde, dobar dan! Vetar, koji je vec sinoc bio neprijatan, nije se smirio, naprotiv, slusa prognozu i nalece u udarima koji obaraju suncobrane, cak i skupljene u “raketu”. U zivotu je neophodno imati srece, Atos i ja smo srecno izbegli da (na) nas ne tresne suncobran, bilo je jako blizu daljinski i vremenski! Komsije iz kafica cool, sklonise dva koja su pala, ostale neka obori vetar u sledecem naletu. Nema veze-nasa posla! 

Oct
30

Jesen u komsiluku

Moj omiljeni izlog veceras je s dunja (nažalost nemam fotos) presao na kupus. Uvek originalan, u skladu sa sezonom i u stalnoj promeni, konstanta su samo naocare-okviri, naravno kad je radnja opticarska, jedna od najstarijih. Moje komsijsko zadovoljstvo već skoro tridesetpet godina-:).

Aug
26

Karneval brodova u Beogradu

Eto, bese sinoc Karneval brodova i vatromet, koji nas je u dubini grada, nevidljiv izmedju zgrada, prilicno iznenadio svojom bukom, a Atosa i uplasio (kao i obicno), trkom smo otisli kuci… Ucestvovali su u Karnevalu oni koji su mogli da koriste svoja plovila, neki nisu mogli da ih izvuku iz muljem i niskim vodostajem Save blokiranih rukavaca i Topciderske reke. 

(Za predivnu fotografiju se zahvaljujem Dusanu Petrovicu, iz nase fb grupe BEOGRADSKI ZOOOM)