Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Archive for April, 2020

Apr
15

Kroz prozor-keeping distance

Zivot u izolaciji-vidjenje i malo price kroz prozor. Keeping distance-small talk through window. 

Apr
04

Dva vuka u nama

Nedavno pogledan film u izolaciji doma svog , povezao me s jednom sjajnom pricom-legendom, koja ima nedvosmislenu poruku! Dva vuka u nama.
Nekada davno je deda (severnoamericki indijanac) svome unuku ispričao jednu životnu istinu. U duši svakog čoveka se vodi bitka, kao borba između dva vuka.
Jedan vuk predstavlja zlo. Predstavlja bes, zavist, ljubomoru, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivicu, greh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam…
Drugi vuk predstavlja dobro. Predstavlja ono što pruža mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobrotu, srdačnost, darežljivost, istinu, saosećanje i veru.
Unuk se zamisli na trenutak. Sve svoje misli usmeri u dubinu tih reči, pa upita-Koji vuk na kraju pobedi?
Deda odgovori sa smeškom-Pobeđuje uvek onaj koga hraniš…
Puno dana je jos pred nama za razmisljanje!

Apr
03

Virus ne spava-preko milion slucajeva

Noc odlazi, jutro dolazi, ne znam da li cu uspeti da zaspim. Preko milion registrovanih slucajeva u svetu, koliko ih je stvarno? Vesti dopiru duboko u svest, s nekim poznatim imenima ili dok citam cifre iz onog “wrldometra”. Neobuzdano rastu brojke o zarazenim i preminulim, kao da se zemlje takmice na “korona olimpijadi”, sokantno je videti da je SAD samo za nekoliko dana stigla do 244 000 zarazenih, a Francuska s 1355 umrlih u 24h preskocila u zlosrecnoj trci Italiju i Spaniju. Ne mogu da verujem da jos ima ljudi koji ne shvataju koliko je ozbiljno, a da se kraj ne moze predvideti. U Kini poceo novi talas u novoj oblasti, nadam se da ce ih iskustvo i sreca posluziti da lakse obuzdaju virus.