Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Archive for the ‘Putovanja’ Category

Mar
26

Planirati ili ne?

Vreme sporo tece, odjednom, posle predhodnih godina koje kao da su letele.
Nije ovo zalopojka, u svom domu sam. Ipak, nesvesno se stalno pitam koliko jos izolacije, bilo bi lakse da znam(o), planovi bi imali smisla, razni, pa i oni omiljeni planovi za leto, putovanja…Ovo pitanje-da li da planiram i sta postalo je globalno. Odgovor nije dostupan, niko nema uvid ni kad, ni kako, ni matematicki modeli koje “hrane” informacijama, a informacije se jos uvek menjaju iz casa u cas. Sta mozemo-da putujemo virtualno, sanjarimo i planiramo zivot posle koronavirusa, a bice-sta bude, ne vredi se jediti, trebace nam zdravlje i energija kad se rampe dignu, granice postanu propusne i putovanja s razumnim rizikom.
“Soon enough, borders will once again be open and barriers lifted.” In the meantime, Hills suggests spending time enjoying “armchair adventures” such as virtual walking tours through the Grand Canyon or live streaming opera from Vienna.”https://edition.cnn.com/travel/article/summer-vacation-plans-coronavirus/index.html

Nov
09

Berlinski zid

Na danasnji dan 1989. srusen je Berlinski zid. Danas se u povodu tog znacajnog dogadjaja odrzava svecanost (bez prisustva ruske strane i uz, kazu, jos uvek, razlike izmedju nekadasnje dve Nemacke). I Berlin i ostaci zida pricaju svoju pricu za svakog od nas (u turistickom obilasku) razlicitu, ovo je moja 2017.

Mar
22

I ovde i tamo

Sigurno znate onu fontanu na Kalemegdanu, u centralnom delu, ribara s zmijom, lepu klasicnu, da ne kazem starinsku, slikali smo se pored ili “s njom” generacijama… Da li znate da nije unikat? Otkrila sam to danas-postoji ista u Zagrebu! Prica je kao iz romana….samo zivot moze tako da je zacini.
Evo sta kaze wikipedia o umetniku Simeonu Roksandicu i njegovom delu “Zlosrećni ribar”:

Skulpturu je uradio u svom ateljeu u Rimu za Balkansku izložbu u Londonu 1907. Postoji zanimljivost vezana za ovu skulpturu. Greškom je obavešten da je brod koji je prevozio skulpturu potonuo pa je od gipsane makete uradio novi odlivak, tako da je na kraju završio sa 2 istovetna rada. Jedan je otkupio grad Beograd 1912. godine, a drugi opština Zagreb i fontanu postavila na Griču.

Feb
10

Razlicitost putovanja

Volim da putujem, da otkrivam lokalnu hranu, pored umetnickih i prirodnih lepota.Neka se putovanja najave, pa ne ostvare, pojave se druga u izgledu, a  neka s cekaju godinama i stoje na listi “onih sto moramo…”. U medjuvremenu: sta?

Shvatilam sam da putovanje moze biti i mali kulturolosko gastronimski izlet, ne samo iz fotelje uz tv, vec i kao odlazak u kupovinu. Juce smo bili na putovanju u “Svedsku u malom”, IKEA u Beogradu, toliko smo se zamajali u razgledanju da smo ostali na rucku, odlicnom, mada ne znam da li Svedi jedu curetinu ili rebarca, tipicnije smo preskocili. Ostaje za sledeci put, kao i svedska samoposluga da pokupimo losos i jos poneki sos i dzem od bobica. 

Danas madjarska tura s medjustanicom na Kalenic’ pijaci na grckoj tezgi, a pre toga jos 1l soka od zove, da ga uporedimo s svedskim, zatim tezga s tursijom-tek za probu ljute pecene. Bilo je na pijaci jos primamljvih “suvenira”, al’ je jedan ceger vec bio pun. Na 5min od pijace specijalizovana samoposluga s originalnim madjarskim proizvodima. Drugi ceger napunjen, mogla su i tri… Zadovoljna sam ovim putovanjem. Ipak ostade mi ceznja za lalama, nemam cak ni sliku.

Feb
02

Pocetak 2018.

Pocetak 2018. uz caroban pogled na planinske vence i predivno nebo, drage prijatelje i mnogo nade da ce godina biti blagonaklona.  

Jun
22

Lista, ne ona “bucket list”, vise dok sam jos mlada-:)

Volim da putujem, cak i s svim onim sto ne volim a neizbeznim uz putovanja. Mrzim pakovanje, uvek nosim vise pogresnih stvari nego potrebnih, uvek sam u stresu da cu nesto zaboraviti, cak i kad idem u poznatu civilizaciju (sto je najcesce). Ipak, putovanja smatram jednom od najlepsih mogucnosti u zivotu. Ono sto nisam nikad probala je da boravim duze od mesec-dva ili da zivim negde van rodnog grada. Mislim da sam bila spremna i na to, naravno, samo mislim, nikad se nije ostvarilo ili nisam dovoljno zelela, dovoljno se potrudila. 

Istrazivanje koje se sprovodi svake godine po utvrdjenim kriterijumima stavilo je Dansku na prvo mesto kao najbolju za zivot. Moja radoznalost raste, ona jeste na mojoj listi zemalja koje jos nisam posetila kao turista, a zelela bih. Svakako, turisticko putovanje i zivot nisu ni blizu isto. Kad bi trebalo da biram izmedju Lisabona i Kopenhagena, kao turista, mislim da bih izabrala Lisabon. Mozda su krivi filmovi…

Lista nije tako kratka, mada sam bila na mnogo mesta. Negde i vise puta, slucajem, nekad i voljom sto ih volim. 

Feb
21

Razorno i opasno kad led krene

Jun
10

Dobra vest

Nikad nije kasno za dobru vest. Pre nekoliko dana  je Tanjug objavio da je PRVI PUTNIČKI “ZELENI VOZ” u Evropi prešao put od Anteverpena do granice sa Holandijom, koristeći solarnu energiju.

“Međunarodni voz velike brzine koji povezuje Pariz i Amsterdam postaće prvi voz u Evropi koji će na jednoj svojoj deonici koristiti struju dobijenu iz solarnih panela, instaliranih na tunelu nad tom prugom, prenela je agencija AFP.

Rukovodioci projekta izjavili su da će taj tunel u Antverpenu, na severu Belgije, dug 3,6 kilometara i vredan 15,6 miliona evra, biti pokriven sa 16.000 solarnih panela površine 50.000 kvadratnih metara, odnosno kao osam fudbalskih stadiona.

Struja će napajati infrastrukturu na toj pruzi, osvetljenje, signale i služiće za potrebe u samom vozu, a takođe će biti isporučivana Antverpenu. Paneli, koje gradi belgijska kompanija za solarnu energiju “Enfiniti”, proizvodiće 3.300 megavat-časova struje godišnje, što odgovara prosečnoj godišnjoj potrošnji u približno 950 porodica.

Procenjuje se da će ti paneli uštedeti 47,3 miliona kilograma emisija ugljen-dioksida tokom dve decenije. “Korišćenjem električne struje, proizvedene na licu mesta, eliminišemo gubitke energije i transportne troškove”, rekao je direktor kompanije “Enfiniti” Stiven de Tolenaere.

Kompanija se nada da će joj taj projekat omogućiti da razvije nove instalacije u SAD i drugim delovima sveta, ukazujući da su železnički hangari idealna mesta za takve instalacije u budućnosti. Solarna energije se smatra metodom za smanjenje ispuštanja ugljenika iz sektora železnice.

Mogućnost primene takve tehnologije se razmatra u SAD na brzoj pruzi Tuson-Feniks u Arizoni. U Italiji EU finansira postavljanje solarnih panela na krovu voza koji obezbeđuju električnu struju za klimatizaciju vagona, dok Francuska takođe razmatra mogućnost uvođenja te tehnologije radi korišćenja struje za osvetljenje i klimatizaciju voza u regionu Poato-Šarent.”

ZVUČI TAKO OPTIMISTIČKI!  Želim da se provozam…

 

May
02

Carpaccio di Arance e Olive Verde

U potrazi sam za zdravim i ukusnim receptima, receptima koji ne traže prviše veštine, čija je priprema brza, a rezultat nešto posebno, neka nova kombinacija ukusa, osvežavajuća i privlačna.

Tražim previse-izgleda da ne! Evo šta sam otkila na blogu:

http://pinchmysalt.com/2007/01/30/carpaccio-di-arance-e-olive-verde/#more-202

Opis putovanja i ovaj recept sa Sicilije pokazuju koliko jednostavne stvari posmatrane otvorenog uma daju lepote životu i nezaboravna sećanja. Sicilija je tako primamljiva destinacija, sada još vise.

Evo “prepisanog” recepta za sicilijansku salatu od crvenih pomorandži sa zelenim maslinama (Blood Orange Carpaccio with Green Olives)-odličan kolorit sa neverovatnim dodatkom- svežim belim lukom, uz peršun, maslinovo ulje i malo soli.

Priprema:

Oljuštiti pomorandže i razdvojiti kriške, očistiti membrane oštrim nožem, ukoliko je potrebno iseći na tanje komade. Aranžirati ih na tanjiru, poprskati maslinovim uljem i posuti sa malo soli, a zatim dodati peršun i zelene masline.

To je to-poslužiti odmah!

 

 

 

 

Apr
27

Putovanje kroz vreme-Šarganska 8

Uskršnji  odmor na Zlatiboru doneo nam je i neku vrstu putovanja kroz vreme, videli smo Srbiju u kojoj je putna mreža i previše raznovrsna-neujednačena, starost automobila i drugih vozila u rasponu od nekoliko decenija, što nije nimalo relaksirajuće za putnika.

Lepa strana prošlosti je jedinstven doživljaj putovanja „ĆIROM“, kao smo nekad zvali voz uske pruge.

Pamtim ga iz davnih godina rane mladosti kad sam njime od Beograda –Rakovice do neke destinacije-ne sećam se više koje-njime krenula na svoje prvo skijaje na Mitrovac na Tari. Klackali smo se dugo i neudobno, a povremeno su vesela seoska deca trčala pored vagona ništa sporije od voza….

Milsim da je taj „ĆIRA“ iz moje mladosti bio deo jednog velikog i značajnog projekta za Balakan, zapadnomoravske pruge Stalać-Užice-bosanska granica, a tadašnja velesila Austro-Ugarska je gradila vojno-strateški značajnu prugu Sarajevo-Vardište, odnosno istočno bosansku pruga dugu 167 kilometara. Prolazila je kroz 99 tunela ukupne dužine skoro 13 kilometara. Od Sarajeva, trasa je prvo išla dolinom Miljacke, na planinu Romaniju, potom dolinom reke Prače, od Ustiprače, dolinom reke Drine, od Višegrada dolinom reke Rzava do Vardišta. Puštena je u sobracaj 1. jula 1906. godine.

Pruga Stalać-Užice-Mokra Gora počela je sa gradnjom 1907., a deonica Stalać-Užice završena je 1912. godine, neposredno pred početak Prvog balkanskog rata. Prvi voz u Užice stigao je 16. juna 1912. Godine. Doček je bio veličanstven, ne bez razloga-ljudi su znali da su im otvorena vrata u svet.

Najinteresantniji deo trase odnosio se na savlađivanje visinske razlike između mokrogorske kotline i Šarganskog prevoja. Taj veliki problem je rešen čuvenom šaraganskom “osmicom”. Na tom delu izgrađeno je 22 tunela, potpornih zidova, pet mostova. Najduži tunel je Šargan 1666,86m, a ukupna dužina tunela 5445,22m. Trasa je bila duga 35 kilometara. Radovi na izgradnji šarganske osmice počeli su 1921. Godine, a  puštena je u saobraćaj 1925.

Pruga je polazila iz Užica sa 400 metara nadmorske visine, u Staparima je bila na 521 metar, Vrutcima 584 metara, Biosci su na 636 metara, Kremna na 743 metara, u železnička stanica Šargan-Vitasi na 806 metara, i najvešu visinu je pruga imala u najdužem, šarganskom, vododelničkom tunelu 807 metara nadmorske visine, na Jatarama 701 metar, u Mokroj Gori 567 metara i u tunelu 53 na bivšoj granici Bosne i Srbije, imala je visinu 453 metra nad morem.

Prugom uskog koloseka, koja je povezivala Beograd sa Sarajevom i Dubrovnikom, “ĆIRA” je prevezao mnogo putnika i tereta, ali je kao druge pruge ovog tipa prestala da se koristi 1974.godine.

Ipak, kao što je čuveni kremanac-zlatiborki domaćin, Mitar Tarabić predvideo njenu izgradnju, tako je video da će ona biti otrgnuta od zaborava i postati turistička atrakcija, ne samo ovog kraja, već da će je obilaziti turisti iz celog sveta.

“Proći će podosta godina pa će se ljudi opet sjetiti gvozdenoga puta, te će ispotekare obnoviti ovaj put.
Samo njim do Višegrada neće putovati putnici radi potrebe i posla, već ljudi od zabave serbez odmorišta i uživancije…”

…… iz proročanstva Mitra Tarabića

Revitalizacija Šarganske osmice je počela krajem 1999.godine, da bi se od 2003. koristio obnovljeni deo u dužini od 13 km, od železničke stanice u Mokroj Gori do obližnje stanice u Šargan-Vitasima. Putovanje otkriva čarobne predele, a voz osim u lepo uredjenim živopisnim stanicama zastaje i na pet vidikovaca.


Vredi videti, čak i više puta ako vas put nanese u taj prelep kraj. Odličan primer da i u Srbiji turistička ponuda ponekad ima pravi kvalitet.

Izvo podataka: http://www.zlatibor.com/mgora/sosmica.htm

Photo: Mika