Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

May
07

Novi pocetak-the new start

Juce je Skupstina Srbije ukinula vanredno stanje, koje je uvedeno 15. marta zbog epudemije koronavirusa. Ovim je ukinut i policijski cas i angazovanje vojske u civilne svrhe, a stariji gradjani (65+) mogu da izlaze bez ogranicenja. Ipak, to ne znaci da su ukinute sve mere donete zbog ove epidemije niti da mozemo da kazemo da je gotovo, naprotiv-nista nije gotovo sve dok 28 uzastopnih dana ne bude nijedan novooboleli. Juce ih je bilo 114 i 3 preminula, nema opustanja. Na pitanje kako da se dalje ponasamo, nas sin, doktor, nam je porucio:
“Šetnja je ok ako držiš distancu i ne diraš nikoga! Ponašaš se kao da su svi pozitivni a bez simptoma, da su upravo izduvali nos u šaku i obrisali o rukav…
Ne ulaziš i ne zadržavaš se u zatvorenim prostorima i sa ljudima koji ne nose maske.
Pereš ruke čim uđeš, a napolju dezinfikuješ.
Ne diraš nikako oči, nos i usta, masku ne nameštaš/čačkaš…
U prodavnicu nosiš platnenu masku, kad izadješ dezinfikuješ ruke, ne diraš lice, oči nos.
Ideš kada nema gužve i zadržavaš se minimalno. Držiš distancu od bar 1m od svakog.”

New start: at National Assembly Session on 6th of May the National Assembly adopted the Proposal of the Decision on the Abolition of the State of Emergency.
Hoping that it is not too soon, although we need to go back to life. Still not enough good news to relax, recommendations how to stay healthy remain!

Add A Comment