Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Jun
06

Čarobna formula?

Kako da obuzdamo apetit i pokušamo da se pripremimo za sezonu  kupaćih kostima i ostalih krpica koje ponekad ne pokrivaju dovoljno.  Teško je biti relaksiran pred tim izazovom čak i kad kupaći kostim nije bikini, kad ni oni jednodelni ne obebedjuju da se nagomilani višak na struku dovoljno sakrije.

Zvuči sjajno rešenje koje bi mogli da nazovemo “ formula 3T”, a odnosi se na tri tečnosti za koje istraživanja pokazuju da zauzdavaju našu potrebu za hranom.

1)   OBRANO MLEKO – kažu da oni koji popiju 2 šolje mleka smanjene masnoće za doručak, manje jedu za ručak od onih koji piju voćne sokove uz prvi obrok i da je taj fenomen vezan za unos proteina.

2)   MASLINOVO ULJE – sadrži oleinsku kiselinu koja izaziva procese u organizmu čiji je rezultat signal mozgu “sit sam”. I neke druge namirnice sa visokim sadržajem oleinske kiseline imaju sličan efekat (ulje od repice, bademi, avocado…).

3)   VODA – mnoga istraživanja pokazuju da oni koji piju dosta vode imaju slabiji osećaj gladi, unose  manje kalorija u toku dana u poredjenju s onima koji nisu ljubitelji vode. Takodje, oni koji piju dosta vode redje “padaju” pred izazovima raznih slatkih gaziranih pića, kao i energetskih napitaka sa dosta kofeina.

Preporuka je: popijte ½ l vode pre svakog obroka, a rezultati bi trebalo da nas prijatno iznenade.

 

 

 

Add A Comment