Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Apr
13

Farmerke slatko raznobojne kao popsicle

Džins jednom-džins zauvek, mislim na tip pantalona  koji mi kolokvijalno zovemo „farmerke“. Neki modni trendovi i odevni detalji izlaze i ulaze u modu, zaboravimo ih i izbacimo iz upotrebe i ormana neko vreme, kakva je to sreća kad nisu u modi naramenice ili neke specifične boje.

„Denim“ kao materijal pod kojim podrazumevamo tzv. „teksas platno“ i od koga se prave mnogi odevni predmeti, ili bolje rečeno mogu da se naprave svi odevni predmeti da se obučete od glave do pete, nije uvek u vrhu sezonskih trendova.

Džins-farmerke nikad ne posustaju, verovatno ih u svakom trenutku nosi bar par miliona ljudi na zemljinoj kugli. Praktične su i zgodne za svaku priliku. Koliko god da su „obične“ nikad  nećete u njima izgledati kao kopija nekog drugog, dopuštaju individualnu notu, maštovitost kombinovanja, kao da nikad nisu za bacanje, sa novim detaljem mogu postati hit u garderobi. Zvezda su interesovanja i najvećih modnih dizajnera, čini mi se da svojom jednostavnošću i mnogostrukom namenom izazivaju njihovu kreativnost, kao da se takmiče kako će im uvek iznova dati novi sjaj i mesto u 10 omiljenih komada. Svakako je pomalo apsurdno što mogu koštati i čitavo bogatstvo, ali najčešće su dostupne svakom džepu ako ne patite od brendomanije ili prihvatate da nosite „originalne falsifikate“.

Ove 2011. godine modni stručnjaci nam poručuju da klasične farmerke privremeno ostavimo u ormanu ukoliko želimo da pratimo trend. NAJ farmerke ovog proleća, leta, a i na dalje, su tesne, uzane, nekad smo ih mi zvali „frulice“, danas ih opisuju ka „druga koža“.

Kažu i da ove 2011. ne moramo da pravimo kompromise izmedju lepote i udobnosti, džins-farmerke će blještatii u raznim veselim bojama: roza, oranž, crvene, šerpa plave, naravno i dalje svetlo plave, plave-plave i bele, pa boje cigle, sive, crne…. A ono što je u vrhu noviteta su razni detalji na džepovima i zadnjem delu, umeci od drugih materijala, čak čipke.


Trenutno još uvek nisu izašle i iz mode farmerke ispod struka, ali polako dizajneri vraćaju modele sa visokim strukom. Moram da priznam da me to ne raduje, preskočiću razloge koji nemaju veze sa modnim afinitetima. To što „go stomak“ nije više u modi, pozdravljam, jer nikako nije bio detalj koji sam smatrala privlačnim. Odlična je preporuka da se uz farmerke sa niskim strukom nosi dovoljno duga majica ili bluza-najzad-bravo!

Teško prihvatam vrtoglavo visoke štikle uz farmerke, ali priznajem da može doprineti boljem izgledu u nekim kombinacijama. Srećom, BALETANKE ne gube korak sa modom i drago mi je što dizajneri nemaju ograničenja u preporukama kakva je obuća nosiva uz džins.

Malo se trgnem kad ugledam drastično iscepane farmerke na nekome, ali i na to sam se već navikla-moda je moda. I zato kažu da ne treba brzopleto bacati stare farmerke.

Ipak, OPREZ, unesite u svoj izbor dozu samokontrole, jer moderne farmerke nisu neutralna osnova za nadgradnju već su vrlo efektne same po sebi, poslaće poruku o stilu, ne samo o prihvatanju trenda .

 

Add A Comment