Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Mar
21

Udario ludak na ludaka

Teško je poverovati da će ovaj put uspeti isti scenario koji nije nikada do sada doneo stvarne dobre rezultate i najavljene (svete) ciljeve čak i da se zanemari –prihvati „kolateralna šteta“ o kojoj inicijatori i izvršioci vojnih akcija namenjenih sprečavanju ili umanjenju humanitarnih kriza i spasavanja stanovništva od represije tako lako govore, recimo kao o ugaženoj travi.

I ovaj put vojna intervencijau Libiji  liči na veliko „spremanje ostave“ , bacanje pomalo zastarelih ali upotrebljivih stvari, a  paralelno ide sajam najnovijih modela i velika gala revija. U toj predstavi pojavljuju se razni  manekeni-modeli i kreatori, nadmeću se i foliraju, zauzimaju pozicije, sklapaju ugovore. Jedino što u svetu mode poklanjanjem „starih“ haljina nekih poznatih ličnosti može se stvarano obezbediti novac za humanitarnu pomoć, a izbacivanjem u javnost ludih, kad-kad i nakardnih modela niko neće umreti. Gledanje nadmetanja maštovitih modnih „ludaka“ može vam učiniti vikend zabavnim i opuštajućim, može vas čak nasmejati.

Vikend uz vazdušne sudare-udare i razmenu pretnji nije nimalo opuštajući, čak i kad je lokacija hiljadu kilometara daleko i niko vama poznat i drag nije direktno ugrožen da biste strepeli.

Izaziva strah i pomisao da je prošlo vreme epske izreke „udario junak na junaka“ (što i dalje ne opravdava ratovanje), pa sve više liči na „udario ludak na ludaka.“

 

Add A Comment