Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Mar
16

Radost s prijateljima na okupu

Balet je moja velika večna ljubav. Na suprot stalnosti te ljubavi nalazi se ovaj (produženi) period u mom životu obeležen besmislenim gubljenjem pozitivne energije, rada i kreativnog kapaciteta. Ponekad se pitam čemu to rasipanje ili je to ono plaćanje na ćupriji….Neka bude tako.

I kad sam sasvim smlavjena prolečnim umorom i dejstvom nezavršenih poslova sanjala samo o nekom mirnom danu ili dva bez dogadjaja, stiže prijateljski poziv da mi opet da, samo na izgled mali, znak da sam u milosti života.

Nedeljni gala baletski divertisman „Svetlana Zaharova i prijatelji“ napunio je SC divnom publikom koja je uživala u svakom trenutku i bogato pokazivala svoje oduševljenje i emocije za sklad i lepotu igre Svetlane Zaharove i male, ali odabrane grupe vrhunskih ruskih baletskih zvezda, prvih igrača Baljšoj i Mariinskog teatra.

Zaharovu smatraju najvećom balerinom današnjice, ne sumnjam zasluženo. Sigurnost i lakoća kojom vlada pokretom, muzikom i prostorom, lepršavost, ali i balans krhkost-snaga i duhovitost zadivljuju.

Život je lep, umetnost i druženje s prijateljima je lekovito.

Ponešto od mog sinoćnog uživanja pogledajte…

http://www.youtube.com/watch?v=YhlsL0Tu2fU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ionmG3kgCj8

http://www.youtube.com/watch?v=AbWCUWPUXU8&feature=related

Add A Comment