Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Dec
26

Želja želju stiže

Jaka želja, kažu, vodi njenom ostvarenju. Mnoge knjige (sada veoma u trendu) o putu ka uspehu govore o tome. Neke izreke čak opominju da pazimo šta i koliko želimo, jer nam se želja može ostvariti.
Mislim da nema deteta koje nije poželelo psa ili mačku, ipak često je u urbanim gradskim sredinama ta želja neostvariva ili dovodi do ružnih situacija, nehumanog tretmana životinja, necivilizovanog odnosa prema okolini.

Psa sam izmolila s 9-ostao je kod nas svega nekoliko meseci, probali smo i … poklonili ga , dalje ne znam šta je bilo…
Mlad terijer sam u stanu 8 sati dok smo mi bili svako na svom  poslu nije se ponašao u skladu s  očekivanjima (mojih roditelja). Dugo sam posle bila ljubimica dorćolskih streetera, ja ih se nisam plašila, a oni su osećali moju naklonost.

Mnogo godina kasnije u stanu u centru grada nismo ispunili sinu želju da ima psa. Ne samo da nam se naš stambeni prostor činio nepodoban (iz iskustva svog detinjstva), već i sve naše obaveze, česta putovanja i višečasovna odsustvovanja mogli su da podnesu samo papagaji i male kornjače.  Ponekad je ponovo postavljalo pitanje kako drugi imaju psa u stanu, naš odgovor je uvek bio isti-mi ne.
Prolazile su godine. Sad smo svi odrasli u istom stanu u centru grada. Sasvim nenadano, sin nas je pitao da li možemo da pričuvamo nekoliko sati bebu psa njegovih prijatelja dok su oni na svadbi. Bilo je smešno, vrlo zabavno. Nisam odmah osetila da nam se sprema invazija, a Stefan je, sad mi je jasno, jako želeo psa, baš takvog, živahnog, veselog Westija. Stefan ume jako da želi i da ostvari svoje želje.
Mene je ovaj put bilo lako slomiti, najzad posle tolikoh godina ostvariće se i moja želja.
Naš treći član porodice je bio protiv, ipak je pristao na tri nedelje privremenog boravka da vidimo koliko smo sposobni da sve funkcioniše bez značajnih problema za nas i za psića.

Neverovatno je da ima toliko onih koji se raduju našoj prinovi, čak i ako nemaju svoje kućne ljubimce. I svi su spremni da nam pomognu, na svaki način. Najzad, dobar osećaj da ljudi nisu potpuno otudjeni.
Sve smo pripremili (zajednički), ja sam pročitala brdo literature, uzbudjenje raste-on stiže, biće lepo i ne baš lako,  naročito za tog malog, njegova prva noć bez majke i drugih psića, a naš prvi ispit strpljenja i snalaženja.

Poželite nam sreću.

Add A Comment