Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Sep
05

Od prvog do prvog plus pet

Od prvog avgusta do prvog septembra, plus pet, na vremenskoj liniji mog života na mikro nivou bilo je naporno, no ipak s nekim lepim trenucima, zanimljivim susretima, a ono što se dešavalo na makro nivou, posebno na nivou otadžbine veoma je deprimirajuće.

Neću se osvrtati mnogo, bar ne na užase politike i njene beskrupuloznosti, tragičnih posledica pomračenih umova, ekološke i vremenske katastrofe, a neke odraze toga uz komentare, koji mi zvuče kao da bi mogli biti moji, videla sam u Retrovizoru gospodina Živkova. http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2008&nav_category=622&nav_id=316364

Svakog septembra godisnja izložba radova mladih Ateljea Mali Monmartr donese mi svež utisak da kod dece postoji neiscrpna energija, kreativnost i potencijal za umetnost, što samo pravi pedagozi umeju da cene i usmere. Divim se čudesnim radovima sestogodisnjaka na kojima se kao stvaran talasa veš na konopcu, vrtoglavim perspektivama stepenica njihovimh malo starijih drugara, misaonim kolažima tinejdžera… i nadam se da im neće uništiti inspiraciju i duh budućnost koju će živeti. Meni su oni uvek inspiracija.

Comments are closed.