Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Oct
09

Neki novi klinci

devojcica-1.jpgdevojcica-2.jpgdevojcica-3.jpgdevojcica-4.jpgbend-1.jpg

Slučajem nedeljnog podnevnog igranja s daljinskim od televizora nabasala sam na RTS 2 na voditeljku koja je asinhrono pričala neku priču okružena grupom simpatične dece ( kao iz one davne anegdote koja je u odredjenim krugovima u Beogradu služila kao sinonim za taj fenomen -“ode brod”). I da nisam bila opuštena uz kafu, i pomalo radoznala kao i uvek kad je program s decom i za decu u pitanju, verovatno bih proletela i krenula dalje da se uglavnom mučim na nekom sledecem programu sve do omiljenog mi BBC na kome uvek imam sta da vidim.

Srećom, ostala sam s voditeljkom, koja nije kriva za tehničke probleme, a koji su se ubrzo sredili i mogla sam da UŽIVAM u odličnim pesmama i interpretaciji nekih novih klinaca. Ne samo da deca izuzetno pevaju, da su očigledno muzički obrazovana, da su pesme sasvim u skladu snjihovim godinama i zivotnim temamam (uzrast do 14 godina), no i njihova pojava i nastup bili su sjajni, bez banalnosti i pink folka, mada je bilo osmišljenog stajlinga i svetlucavih detalja (tek toliko da bude veselo i posebno).
Tako sam otkrila da se Srbija vec treću godinu takmiči na DEČJOJ EVROVIZIJI, a ove godine devojčica andjeoskog lica, Nevena Božović, biće nas predstavnik u konkurenciji 18 zemalja u Roterdamu 8.decembra s pesmom “Pisi mi”. Odlična pesma, divan glas, a da bude skoro neverovatno, ovaj put su je proglasili za najbolju medju odlicnim kandidatima, i žiri dečje publike i stručni žiri odraslih. Tekst i muziku za pesmu napisala je sama. BRAVO za Nevenu i navijam od sveg srca za nju na Junior Eurosongu u Holandiji i za njenu uspešnu budućnost koju će, nadam se, imati mogućnosti da odabere .

hpim1323.JPGgrupa-3.jpgpobednica.jpgruskinje-1.jpg

Comments

  1. mira Said,

    U pravu si. Sviđa mi se tvoj komentar.Ovo dete me naježilo dok je pevalo. Predviđam joj svetsku budućnost.Ne samo što je anđeoskog lica ona ima i anđeoski glas.Mnogo, mnogo sreće u Holandiji Nevena!

Add A Comment