Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Sep
05

Poljska bolnica ili kako pobediti sebe

14062007-nole.jpgcetvrt-finale-novak-497.jpg

Svi volimo da naši pobedjuju, lako se identifikujemo s pobednicima, posebno šampionima u onom finalnom delu kad primaju čestitanja, staju na pobedničko postolje, brojimo (s)njima nagrade-novac kad ga dobijaju, delimo taj dobar osecaj iz udobnih fotelja, uz grickalice i pićence da nas opusti…..tako je stresovito i teško… navijati. Ima i težih stvari, kad naši miljenici i uzdanice gube, kad komentatori s činom generala melju živce.
Oduvek sam volela (da gledam) tenis, davnih sedamdesetih bili su samo retki čudesni mečevi na televiziji, koja je imala dva programa, tad je i fudbala bilo mnogo manje, a uživanja mnogo više.
I dalje volim tenis, ne stižem da gledam ni desetinu onog što je dostupno, život diktira tempo i moj izbor aktivnosti.
Proslu noć sam posle, radosnog otvaranje godišnje izlozbe malih slikara i vajara “Zlatni presek Malog Monmartra” i divnog druženja s ljudima koji prepoznaju vrednosti, o čemu ću pisati posebno, jer to tema zaslužuje, nastavila noćni zivot kod kuće. Umesto da iskoristim prve znake dremljivosti i svežinu ovog novembra u septembru da odem na spavanje, pronašla sam US Open i, naravno, ostala do kraja meča MON-DJO, osećajući da svaki, čak i daleki, navijač u onakvom meču šalje poruku i pomoć.
Poentiraću, u nekim trenucima noćašnjeg meča i njegovih preko tri sata, kratki prekidi su izgledali kao da je stvarno bitka u toku, a pored terena POLJSKA BOLNICA. Zao mije sto nisam nasla fotografije da pogledaju oni koji nisu imali prilike, da vide suštinu one fraze “pobediti sebe”, sve povrede, bolove, nezgode, malere, umor i boriti se veštinom, umom i neverovatnim rezervnim snagama, čitavom paletom nepredvidljivih kombinacija i preokreta, svaka sledeca lopta menjala je situaciju i davala prednost nekome od njih dvojice, jer sve moje divljenje podjednako usmeravam i Novakovom protivniku, izuzetnom Monacu.
Objavleno je koliko je ko zaradio, ubedjena sam da se onako (predano) ne moze igrati nizakakve pare, inače bi mnogi navijači i bukači bili jako, jako bogati.

Da li svako od nas ima neki plan i priliku na kome može, bar povremeno, pobediti sebe da bi pobedio druge, situaciju, problem? Sta čekamo….uključimo mozak.

Add A Comment