Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Jun
29

Poklon za svadbu

gift-box.jpg gift-box.jpggift-box.jpggift-box.jpggift-box.jpggift-box.jpg

Stefan vec unapred uziva sto ce biti na svadbi svog druga zajedno sa velikom internacionalnom grupom prijatelja. Nisam sigurna da on razmislja o veoma vaznom pitanju: sta je odgovarajuci poklon za svadbu? Tesko je to resiti i kad poznajete mladence, kad zive ovde….Razlicite kulturne i etnicke sredine imaju razlicite obicaje, nesto sto je veoma prihvatljivo u jednoj zemlji moze izvati buru nezadovoljstva ili incident u drugoj. Polazim u istrazivanje onoga sto obicno nema u turistickim vodicima:)

Comments

  1. Dejan Said,

    Evo kako se to radi u Americi. Buduci mladenci se opredele za jednu do dve prodavnice u kojima moze da se kupi sve za kucu i u dogovoru sa odgovornom osobom u prodavnici sastave listu zeljenih stvari.Lista je obicno veoma siriko sastavljena i ima tu svega,od slanika do kristalnih ukrasa i prilagodjena je svacijem dzepu. Ova lista je naravno interaktivna i gost na svadbi obavlja kupovinu preko kompjutera. Sve je tu, slika artikla kao i cena a narvno prodavnica isporucuje paket u luksuznom pakovanju na adresu buduceg para a pruzena vam je i mogucnost da napisete i par reci za srecu buducih mladenaca na cestitku koja ce pratiti vas poklon. I to sve preko vaseg kompjutera. Placanje je naravno elektronsko. Na ovaj nacin bi Stefan na primer resio dilemu sta da pokloni a ustedeo bi vreme koje ce da potrosi obilazeci radnje bez prave ideje sta da kupi. Eto, mozda je ovo ideja za neka buduca vremena ovde.

  2. Dubravka Said,

    Hvala na korisnom komentaru, sve zvuci veoma organizovano. Poceli su i kod nas da se dogovaraju mladenci sa svojim gostima, naprave svoje spiskove zelja i potreba i daju ih na uvid, da se svako upise, odredi sta ce kupiti. Ipak vidim da je kod nas veoma pozeljno da se daje gotov NOVAC! Tako se na svadbama skupljaju koverte…..Nedavno sam cula (istinitu) pricu kako se provodi prva bracna noc: otvaraju se koverte -moji-tvoji-moji- tvoji- dok se ne sabere ciji su bolji….

Add A Comment