Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Archive for March, 2019

Mar
19

Veza proslosti i buducnosti

Ovih dana mnogo smo se ljutili i razgovarali o unistavanju istorijskog jezgra Beograda u cilju nekih “modernih” resenja za privlacenje turista, posebno je revolt izazvala seca  starog drveta na Kalemegdanu, cime se, pored prirode, unistava i veza proslosti i buducnosti, seku koreni…

Trebalo bi uciti od Grka, bar povremeno. Verujem da Grcima nece pasti na pamet zicara do Akropolja. Vode racuna i o starom drvecu, pa su tako dve masline, koje su se nalazile na trasi nove zeleznicke linije, uspesno 2015., u saradnji sa Ministarstvom ekologije, upravom grada i sponzorom prebacili u dvoriste univerziteta u Atini. Procenjuje se da su masline stare oko 800godina i nisu za secu. Videla sam ih prosle godine u punoj snazi!

Mar
10

Vremeplov

Vreme, iznenadim se koliko je proslo od nekih dogadjaja, nama bitnih. Ovako se Atos 2011. upoznao s koferom, Stefanovim. Posle je prestao da se “pakuje”, ne znam kako je u svojoj glavi “spakovao” promenu koja je nastala u njegovom i nasim zivotima, srecom nije bio ljut ni kad mu je gazda odlazio, ni kad je dolazio. Nedavno smo mogli da proslavimo petogodisnjicu Stefanovog doktorata, ali smo zaboravili…imamo druge price.