Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Feb
10

Razlicitost putovanja

Volim da putujem, da otkrivam lokalnu hranu, pored umetnickih i prirodnih lepota.Neka se putovanja najave, pa ne ostvare, pojave se druga u izgledu, a  neka s cekaju godinama i stoje na listi “onih sto moramo…”. U medjuvremenu: sta?

Shvatilam sam da putovanje moze biti i mali kulturolosko gastronimski izlet, ne samo iz fotelje uz tv, vec i kao odlazak u kupovinu. Juce smo bili na putovanju u “Svedsku u malom”, IKEA u Beogradu, toliko smo se zamajali u razgledanju da smo ostali na rucku, odlicnom, mada ne znam da li Svedi jedu curetinu ili rebarca, tipicnije smo preskocili. Ostaje za sledeci put, kao i svedska samoposluga da pokupimo losos i jos poneki sos i dzem od bobica. 

Danas madjarska tura s medjustanicom na Kalenic’ pijaci na grckoj tezgi, a pre toga jos 1l soka od zove, da ga uporedimo s svedskim, zatim tezga s tursijom-tek za probu ljute pecene. Bilo je na pijaci jos primamljvih “suvenira”, al’ je jedan ceger vec bio pun. Na 5min od pijace specijalizovana samoposluga s originalnim madjarskim proizvodima. Drugi ceger napunjen, mogla su i tri… Zadovoljna sam ovim putovanjem. Ipak ostade mi ceznja za lalama, nemam cak ni sliku.

Add A Comment