Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

May
30

Knjige

Citam sve i svasta, uvek sam to radila (vise ne pamtim kad nisam imala knjigu u rukama, ili bar slikovnicu). Slobodno vreme i neki trenutak u zivot su me, kao i svakog, ogranicavali ili odredjivali ono sto sam citala, ipak, knjige su uvek ono jedinstveno zadovoljstvo, posebna kategorija. Naucena sam da osecam postovanje prema knjigama, da ih cuvam, da se oslanjam na njih kad mi je potrebno znanje i podrska, uteha i zabava. Naucena sam da se u knjizari osecam kao u bogatoj botanickoj basti, na izlozbi…
Vrlo sam se lako navikla na internet, na njegovu intenzivnu navalu informacija i mogucnost komunikacije, promenio nam je svima zivot i otvorio neke dobre i neke manje dobre mogucnosti. Izgubila sam potrebu da citam dnevne novine u papirnom uzdanju, nedeljnike ipak kupim povremeno, ali na KNJIGE u digitalnom obliku nisam ispela da se naviknem. Imam dobar “gadzet”, imam i neku kolekciju knjiga skupljenu, izbor je ogroman, cak su i besplatne…ALI nema mi pomoci. Proslo je vec dovoljno godina od prvih pokusaja i nema poboljsanja, ustvari odustala sam. Volim knjige u papirnom izdanju i volim da ih citam nocu, mada bih u sadasnjem statusu mogla da ih citam i danju, u svako doba dana. Nema nista carobnije od stampane knjige i citanja posle ponoci-:). Volim da ponesem knjigu na odmor, mada nosim i “gadzet” i mogla bih da smanjim tezinu prtljaga. Mogli bismo da prestanemo da ih kupujemo i resimo kriticno pitanje mesta za sirenje nase kucne biblioteke-nije prihvatljivo-:). 

Naravno, prihvatam i podrzavam svaki vid citanja, a knjiga (u svakom obliku) je bezbroj, nijedan nas zivot nije dovoljno dug da mozemo samo da bacimo pogled na sve naslove. Zato svaki dan valja procitati bar nekoliko strana knjige-:). 

Add A Comment