Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Feb
05

Microsoft hvata zalet s novim izvrsnim direktorom

Velike promene se desavaju u vrhu Microsofta, Bil Gejts odlazi sa mesta predsednika Microsofta, a kompanija je odabrala novog izvrsnog direktora. Bil Gejts ce imati ne manje znacajnu ulogu unutar kompanije u vidu tehnoloskog savetnika novog izvrsnog direktora.
Tako se juce ispostavilo da su glasine istinite – Microsoft je imenovao Satju Nadelu kao novog izvrsnog direktora kompanije koji ce zameniti Stiva Balmera (odlazi u penziju).
Satja Nadela je ocigledno vrlo zasluzan u kompaniji u predhodnom periodu i u njemu vide potencijal za njen dalji razvoj, o cemu govori i postignuta osnovna (mesecna) plata od 1.2 miliona $, sto je 70 procenata vise nego sto je imao njegov predhodnik!
On je licno to imenovanje prihvatio i komentarisao sa izuzetnom skromnoscu i postovanjem prema kompaniji u kojoj je od 1992., kao i najavom nove ere u pozicioniranju Microsofta.

What was the first thing Nadella, 46, wrote in an internal email as the leader of the $24.5 billion company? “Today is a very humbling day for me.”
http://en.wikipedia.org/wiki/Satya_Nadella

Add A Comment