Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Jun
11

Sreća

“Tako sam srećna!-Još uvek sam jako, jako srećna! O ovome sam sanjala još kao dete, i nema reči kojima bih mogla da opišem kako se sad osećam. Jednostavno, čista sreća.”

Napisala je na svom blogu-dnevniku Ana Ivanovic 9.juna 2008.

a1m.jpgrg08-aim.jpgimage-ai-08200.jpg

Lepota i talenat su poklon dobijen s rodjenjem, ali prečesto ostaju samo to, milo lice i potencijal koji se nije razvio. Iza šampiona osim talenta stoji beskrajno mnogo rada, podrške, a u tenisu potrebna je i investicija, koja ne mora uvek da se vrati.

Sa već čuvenog balkona Gradske Skupstine u Beogradu juče je najbolja teniserka sveta, Ana Ivanović, poslala svoj predivni osmeh i izjavila da su joj poslednje dve nedelje života „između sna i realnosti”.

Veliki trijumf i teret za mladu osobu koja će tek napuniti 21 godinu, jer ona je prošle nedelje pobedila na Rolan Garosu i popela se na prvu poziciju na WTA listi.

Tenis igra od svoje pete godine, s šesnaest je počela da igra ITF turnire, 2003. stekla je status profesionalne teniserke i sezonu je završila na 705. mestu WTA liste, da bi 2004. uspela je da uđe među 100 najboljih igračica sveta. Da je izuzetna sportistkinja i ličnost potvrdila je 2005. godine, kada je uspela da se probije među 20 najboljih teniserki sveta. 2006. je završila na 14. poziciji WTA liste, a u septembru je od nagrada zaradila prvih milion dolara.

2007. je osvojila tri velika turnira, u Berlinu. Los Anđelesu i Luksemburgu, a stigla je i do prvog gren slem finala, kada se u Rolan Garosu borila za titulu i sezonu je završla kao četvrta teniserka sveta.

Ovu godinu Ana je počela plasmanom u finale na Otvorenom prvenstvu Australije, na američkoj turneji osvojila je turnir u Indijan Velsu i stigla do drugog mesta na WTA listi, da bi u Parizu postala No.1.

Amabasador je Unicefa i učestvuje u programu „Škole bez nasilja“.

Bravo! Pleni lepotom, pobedjuje veštinom i snagom, a čini se da ima još talenata.

Add A Comment