Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Mar
07

WWW

Svetska mreža nad mrežama (WWW) davno me je uhvatila i ne znam kako bih živela bez nje. Ipak WWW mreža ne sputava, svaki dan mi donese jos neku novost ili ideju, pokaže jos neku svoju osobinu i sposobnost, razgrana mrežu u mom svetu i mozgu, približi neku udaljenu tačku planete i stoji kao otvorena knjiga za učenje.
Idealno, ma, naravno-ne!
Našla sam i ovo na jednom sajtu “Važno je zapamtiti jedno: komunikacija preko Interneta sa nepoznatim ljudima je područje visokog rizika.” Dodala bih, za sve, ne samo za decu:)

I kako kaže Wikipedia-internet enciklopedija, koju pišu korisnici mreže (još jednom oprez), WWW se sastoji od miliona manjih domaćih, akademskih, poslovnih, državnih mreža koje zajedno prenose raznovrsne informacije i omogućavaju mnoge usluge, počev od elektronske pošte, ćaskanja s svakim (!), telefoniranja, prenosa dokumenata i informacija u raznim formama, njihovo povezivanje i dostupnost u svakom trenutku. I tako umreženi možemo održavati stara prijateljstva i upoznati nove ljudi, naći ljubav svog zivota, kupovati i naručivati uglavnom sve, a pre toga dobiti nepregledno mnogo informacija, poslovati, oglašavati, zaradjivati, naći posao, organizovati putovanja i odmor, igrati razne igre, voditi dnevnik, KOMUNICIRATI, s rizikom.
Komunicirati i u multimedijalnoj sferi, tako da mnogi čitaju elektronske novine, slušaju radio, gledaju TV.
Internet nam je učinio dostupnom i mogućnost da ne budemo samo korisnici već i da stvaramo! Ponekad mi je žao što nisam postala tinejdžer u 21. veku da mogu da se uključim u projekte kao što je ovaj na www.roamingreporters.net/RRWP/

Dopala mi se ideja i nadam se da ću uskoro naučiti kako da svoju omiljenu muziku podelim s mrežom (funkcionalnim dodatkom), da je slušamo preko cik-cak playera, a možda i radija.

Prelazak ulice je u Beogradu rizik, u Njujorku je nešto drugo opasnije, u …., a na netu, vrebaju razne zloupotrebe.
Obrazovani korisnici imaju šansu da izbegnu zamke, posebno je važno da otkrivanje mogućnosti neta bude na pravi način i da počne sto ranije, potrebno je učiti decu da sigurno plivaju kroz WWW i da kreiraju svoju budućnost svesni šta čine.
WWW je java, a ne san. Ipak je tako zanimljivo, uzbudljivo, neodoljivo:), kao život.

internet-radio-tion-mec.jpgradio-jojo-1.jpg

Add A Comment