Cik-Cak Monogram

Just another WordPress weblog

Aug
18

Slučajni marketing?

Tragom vesti koja je obisla svet, a da ga nije potresla hororom koji obicno vristi s prvih stranica stampe i udarnih informativnih emisija.

Kupac u radnji u nedodjiji zvanoj Alice Springs u Australiji je alarmirao osoblje kad je primetio da je nepoznati covek, koji je upravo usao s ulice, poceo da pise po knjigama, rekla je na nacinalnom radiju Bev Elis. 
” Kao vlasnik knjizare, kad ugledate nekog da pise na nekoj od knjiga postanete razdrazljivi”. Elis je dalje objasnila da su odmah potrcali da vide knjige i ugledali  potpis na nekoliko, u trenutku su se okrenuli da potraze “izgrednika” uzvikujuci: ” Gde je otisao, gde je otisao?”… Elis je dodala da su poznatog pisca horora, Stephena Kinga, ugledali preko puta kako stoji pored polica s paradajzom u samoposliuzi u tom malom pustinjskom gradu i da je pozurila da mu se predstavi. Izjavila je da bio divan, sarmantan, upoznao ju je s svojim prijateljima, porazgovarali su i onda je ona rekla “E, sad vas ostavljam paradajzu.”

Imala je utisak da nije zeleo da se zna da je tu.
Od potpisanih sest knjiga pet ce biti dato raznim lokalnim drustvenim grupama da skupe novac od prodaje na aukciji nenadano stecenih kolekcionarskih primeraka, a musterija koja je primetila “izgrednika” kupila je sesti.

Oprez, mozda neko slavan i zanimljiv seta i nasim knjizarama ili je potpisao primerak svoje knjige i otisao neprimecen:).

Potpisivanje knjiga je deo marketinga, svuda. Imate neki potpisan primerak? Da li bi vas privukla nagradna igra:NADJITE POTPISAN PRIMERAK, dobicete drugu knjigu po izboru besplatno, ili ….

Znam da se mnogi raduju potpisanim loptama i majicama.

Add A Comment